Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jurasendpapas

1. 7. 2011 12:39
Naprosto schvaluji Obamovi,

že nepreferoval zatčení a vytěžení Ládina před jeho zabitím. Tím prvním by totiž ohrožoval svoje lidi více než bylo nutno a to kvůli jednomu hajzlovi, který za to nestál. V době útoku nikdo nevěděl, jak je celý objekt zabezpečen, zda není podminován s možností okamžitého odpálení apod. Prostě to byla normální vojenská operace v době války s terorismem a ne standardní zadržení podezřelého v době míru a následná poprava bez soudu jak to podává autor.

0 0
možnosti
PH

petrph

4. 5. 2011 9:16
právě naopak

Vítězství Norimberského procesu byl právě v tom,že vůbec nějací poražení strůjci války a zejména válečných zločinů byli souzeni a potrestáni. Předtím tomu tak nebylo, po každé  (alespoň moderní,civilizované) válce se možná zaplatili nějaké dohodnuté reparace,ale jinak se vyhlásila amnestie a vyšetřování válečných zločinů a genocid   skončilo, zapomeňte.  Čímž  nechci tvrdit, že se nějaké popravy a likvidace (jak za nekonaly,ale ty byly nelegitimní a zločinné sami o sobě a nikdo je za "potrestání poraženého státu" nevydával. (vzpomeňme třeba Katyni).

Až Norimberský proces definoval ty zločiny proti lidskosti,které jsou samostatně trestné, nad rámec (řekněme legitimního ) vojenského zabíjeni během boje.

U Usámy bin Ládina je ještě rozdíl v tom, že on skutečně nebyl zastřelen ani po soudu ani bez soudu.Byl zabit během vojenské akce, kde obvykle a (zcela legitimně) umírají i jiní vojáci či i civilní lidé...

0 0
možnosti
PV

weitinger

3. 5. 2011 23:34
***

Pěkný článek, dá se s ním celkem lehce souhlasit. Jen těch poprav nepohodlných kritiků spojených států bylo mnohem víc, než tahle poslední z pera pana Obamy. Vzpomeňme na Ernesta Che Guevaru, toho rovněž odpráskli jak prašivého psa, navíc netropil nic teroristického proti USA. Ale je toho mnohem víc. stačí se podívat, jak zběsile bombardují bez mandátu OSN Libyi...Samozřejmě nechci obhajovat Láďu, ale spravedlnost vypadá opravdu jinak.

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

4. 5. 2011 2:52
Re: ***

Che byl zavrazden v Bolivii a vice mene s tim pocital, proto napsal dopis na rozloucenou ve svem deniku a svuj vlastni epitaf, takze to nebyli, jak my vzdy tvrdime, zli Americane. My vime vse nejlepe!!

0 0
možnosti
P

Pouyit

3. 5. 2011 21:46
Podvratne cinnosti dopousteji Amici casto

proto zadna odveta ze strany jejich protivniku neni neopravnena

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

3. 5. 2011 21:03
Podle "kvality" textu usuzuji,

že jste ta práva studoval přes víkend v Plzni. Tady fakt nemá cenu argumentovat.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

3. 5. 2011 20:55
Vzdyt co pisete je uplna blbost.

Takova, ze nestoji ani za namahu argumentovat.

0 0
možnosti
N

nesher

3. 5. 2011 20:30
omyl

Nesmysl, soud je pro lidi, na bin Ládinovi nic lidského nebylo. To byste stejně musel želet smrti R. Heydricha, ten byl též odpraven jak vzteklý pes (nic jiného ostatně nebyl). Navíc ta zrůda kladla odpor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik