Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Vrana

30. 8. 2011 18:55
Vy to nevite?

Odborna stanoviska jsou vzdycky dve: pro a proti. To znamena pet profesoru a dva docenti pro, ctyri profesori a 8 docentu proti. Pro mne je dost smerodatne, na ktere strane byli lesnici - uz proto, ze v lese travi vetsinu sveho casu. Na druhe strane lide, kteri se neustale k necemu privazuji, nebudi u mne duveru. Moje nebožka babicka by rekla, ze nemaji roupama co delat a mela by pravdu.

A jeste neco: nikdy bych nechtel byt zastupovan pravnikem, ktery veri novinam.

0 0
možnosti

prchz

15. 8. 2011 8:58
Je pod ním podepsáno pět profesorů, tři docenti a jeden ....

Na odborníky bych si dal pozor. I oni hájí svůj kus žvance. Jiní odborníci tvrdí opak. Byly doby, kdy celá tehdejší vědecká elita tvrdila, že člověk nepřežije 50km rychlost ve vlaku.

0 0
možnosti

josefm

14. 8. 2011 18:53
Jsem nesmírně rád,

že se ve veřejných sdělovacích prostředcích objevil tento názor.

Dovolím si přidat:

http://www.sharkan.net/2946-sumavske-lesy-kurovec-ekoteroriste-cast-prvni

(další části na tomtéž blogu)

0 0
možnosti

Klarene

14. 8. 2011 10:25
Novináři u nás hledají konflikt, ne objektivní zpravodajství

Stejně příšerné bylo zpravodajství o pochodu neonacistů Brnem 1. května. Přestože v Brně vznikla již několik měsíců před plánovaným pochodem iniciativa lidí, která vyzývala brňany, aby přišli na místo vyjádřit svůj nesouhlas s tímto pochodem, a přestože na místo samé dorazily tisíce lidí z řad veřejnosti, reportáž vyzněla zcela jinak, protože novináři, jak jinak, opět potřebovali hledat konflikt. O mimořádném vzepětí občanského postoje se tak dozvěděl málokdo. Proto vznikl i dopis lidí české televizi, který podepsaly stovky lidí: http://www.romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_9809

Takto u nás bohužel pracují média.

0 0
možnosti

xs123

13. 8. 2011 16:42
Kolik to stálo?

Možná jako právník byste  mohl zjistit, kolik celé to kácení a ty zásahy policie stály nás, daňové poplatníky. A pohlídat, aby , když to kácení mělo být z důvodu boje s kůrovcem a ochrany Šumavy, se to dřevo nevyvezlo a neprodalo a aby tržba za dřevo nešla do kapes konkrétních osob. To by byl škrt přes rozpočet starostů šumavských obcí a pana Stráského!

0 0
možnosti

xs123

13. 8. 2011 14:44
také kníže Schwarzenberk

coby vystudovaný lesník a majitel lesů, vyslovil svůj názor: jde o vytěžené dřevo, které je na Šumavě kvalitní. Tůristovi v bagančatech nejde o ochranu přírody a boj s kůrovci, to by musel na základě analýz a rozborů odborníků rozhodnout jinak, ale o peníze. Během 20 let, co žiju na malém městě a v porovnání s lety ve velkém průmyslovém městě jsem došla k závěru, že bohužel lidé, kteří vyrostli v přírodě - např. na Šumavě - si jí neváží a vidí v ní jenom zdroj peněz. Chtěli by z Modravy udělat Prahu. Bohužel až lidé z velkých měst - z Prahy - dovedou ocenit hodnotu přírody. U nás ve vidlákově taky všichni jenom kácejí, řežou, a nejradši po zahradě jezdí traktorem. Sázím a pěstuju já - přistěhovalec. Pro změnu - z Ostravy.A oceňuju, že můžu sušit prádlo venku, a neumaže se od sazí.Měli by starosty ze šumavských obcí aspoň na dva roky poslat do hutí a dolů.

0 0
možnosti

Faustino

13. 8. 2011 14:56
Re: také kníže Schwarzenberk

Schwarzenberg: "chybu v péči o park udělal i exministr životního prostředí Martin Bursík, když nechal padlé smrky po orkánu Kyrill ležet v lese."

A to byla v tomto případě ta největší chyba.

0 0
možnosti

jpvJ

13. 8. 2011 13:53
Kůrovec a novináři

Možná byste si mohl přečíst i tohle:

http://www.svazobci.sumavanet.cz/svazobci/user/Prohlaseni%20odboru%20lesniho%20hospodarstvi%20CAZV.pdf

Jinak předpokládám, že jako právník, tedy vzdělaný člověk připustíte i tu moji námitku, že na Šumavě jsou smrčiny po staletí, již po staletí to byl les hospodářský, tedy pěstovaný a přirozené biotopy zde po tyto staletí fungovaly, bez vědců a duhových ochranářů. Proč by tedy nyní bez nich neměly fungovat dále? To jejich prohlášení berete opravdu vážně?

0 0
možnosti

Faustino

13. 8. 2011 13:47
Rozebrte tedy

blokádu kácení z hlediska práva, když jste "právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti".

0 0
možnosti

gogo

13. 8. 2011 13:29
Na novináře se raději nespoléhejte

S novináři je to těžké. Až na výjimky se zajímají především o marginálie a ne o podstatu věci. O jejich nezaujatosti ani nemluvě. Pokud jste ale chtěl znát názory odborníků, nebylo těžké je na webu najít. Jenže co jsou platná odborná stanoviska a prohlášení, když o odborném problému stejně rozhodují v oboru nevzdělaní či nedovzdělaní lidé. Pomáhej nám pánbůh:-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS