Diskuse

Nesmíme mlčet

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Edmund Černá Zmije

30. 8. 2011 12:19
Někdo hledá nepřítele

a někoho si najde nepřítel sám. To takhle sedíte v hospodě u píva a někdo přijde s mačetou, vykřikne "rozbijem vám ty bílý lebky" a zasekne vám mačetu do hlavy. A nemusíte dál hledat. :-/

2 0
možnosti
P

por.Dub

30. 8. 2011 12:08
Snad,

jen to , že by bylo dobré  sa na TO  podívat, že  problém    , je problémem cikánu a né náš ??  Jen to asi za daného stavu nejde protože zasahují do našeho života už pár století. A pár století se  problém řeší. A  NIC  !!!!!!   Podívejte se kolik peněz se nalejvá do rúzných programú a združení !!! No a potom zistíte zájem je více na zostření vstahu co je jednoduchá rovnice - bude více peněz.  Až se přestanou peníze nalejvat tak zájem přestane  no a je předpoklad  , že se zas naučí kovařinu  nebo něco jiného užitečného.:-P

0 0
možnosti
H

habit-.!..

30. 8. 2011 12:02
... aby se mohlo hledat řešení...

... je v prvé řadě třeba problém pravdivě pojmenovat - vy jednoduše strčíte lidi, kteří se s problémovým etnikem denně stýkají a na které dopadají všechny problémy, do škatulky "náckové", a tak podle vás stačí eliminovat nácky a bude klid... čili navrhujete řešit úplně jiný problém, než tady ve skutečnosti je...Rv

1 0
možnosti
S

sampis

30. 8. 2011 12:03
Re: ... aby se mohlo hledat řešení...

A to jsi v článku našel přesně kde, prosím?

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

30. 8. 2011 12:02
Autor chytil kozla za ocas.

Já vidím demonstrovat v SČ matky s dětmi, které zde nechtěji žít ve věčném ohrožení zdraví i životů.

0 0
možnosti
H

hafusak2

30. 8. 2011 11:46
Dobrá, tak silou potlačíme všechny projevy které jsou:

rasistické, xenofobní i ty, které se nepříjemně poslouchají. A co dál? Romové přestanou páchat trestnou činnost, začnou chodit do práce, uklidí kolem domů za začnou se chovat v tzv. "středoevropském standartu"? Už ve Werichových "Třech veteránech" je myšlenka, že "nejhorší ze všeho je snažit se spasit svět z pozice síly".  Podívejte se: Ta situce se už vaří a bublá. Vaším řešením je: zakrýt to pokličkou a tu projistotu pevně přidrátovat. Rozumný člověk ví, že je to nesmysl, protože pak to může bouchnout zcela nečekaně, někomu to urazí palici, jiné opatří a je škod jako máku. Chápete, že se marně snažíte řešit následky místo příčin?

Spíše by bylo načase, aby se vládě připomnělo, kde jsou ty tisíce nově vytvořených pracovních míst, Jaká je vládní vize do budoucna k řešení tohoto stavu /hození problému na kraje a města není řešením/ a co míní ve věci udělat už do konce tohoto roku.

1 0
možnosti
S

sampis

30. 8. 2011 11:53
Re: Dobrá, tak silou potlačíme všechny projevy které jsou:

Autor v článku nepíše o silovém řešení. Píše o tom, že vlády od roku 1989 rezignovali na řešení romské problematiky a prakticky se omezili na nalívání peněz neziskovkám. Nicméně chybí jasná koncepce s jasným cílem. Na postu vládního zmocněnce pro lidská práva muže být kde kdo, ale dokud nebude jasně daný plátn toho, jak celou problematiku sociálně vyloučených řešit, tak takové místo nemá smysl. A pro jakoukoliv vládu je takový problém přítěží. Řešení je dlouhodobé, náročné a drahé.

0 0
možnosti
FP

pomeray

30. 8. 2011 11:45
?

Vaše obavy do jisté míry sdílím, ale i tak si zkrátka nemůžu pomoct: co by měl kdo dělat pro začlenění Romů do společnosti? Jejich příliv na naše území započal před zhruba šesti sty lety. Je problém ve většinové společnosti, nebo v Romech, kteří za stovky let nezvládli to, co třeba Vietnamci stihli během několika desítek let? Proč jsou Romové jediným etnikem, které má potíž s integrací do společnosti? Není nezpochybnitelnou příčinou všech trablí nekompatibilita jejich stylu života s tím naším? Proč se má desetimilionová většina přizpůsobovat podle oficiálních údajů jen několikatisícové menšině?

0 0
možnosti
S

sampis

30. 8. 2011 11:50
Re: ?

židé měli gheta prakticky ještě před druhou světovou válkou. Myslíš, že to bylo tím, že byli nepřizpůsobiví?

0 0
možnosti
S

sampis

30. 8. 2011 11:41
Máte pravdu.

řešení sociálního problému, nikoliv etnického, tzv. cigánského je náročné, dlouhodobé a drahé. Volí se na čtyři roky. Od roku 1989 se nepodařilo najít skutečného státníka, který by řešil problémy bez ohledu na svoje preference a klidně i proti většinovému názoru.

Devadesát devět procent voličů dokáže číct, jak by se měli cigáni chovat. Ale málo kdo si uvědomuje, jak by se choval on na jejich místě. To je prostor pro jednoduchá a neúčiná řešení. A jiným naslouchat nechtějí.

0 0
možnosti
C

carolusI

30. 8. 2011 11:28
Vláda si zahrává s ohněm.

Také se mi nelíbí, že problémy s cikány nikdo neřeší. Nejde o nalévání peněz do různých " neziskovek", které naopak představují slušný zisk pro jejich "pracovníky". Vláda musí ukázat pevný postoj k rozmáhající se drobné kriminalitě a trestat cikány stejně jako bílé. Jinak se lidé na ulicích budou mlátit klacky a kamením. Mám obavy že pštrosí postoj vládě vyhovuje. Alespoň lidé nemají čas sledovat jak se rozkrádá ve velkém. Ale tato situace se může rychle vyhrotit do stádia, kdy už rozumné a smírné řešení nebude možné.  Autorovi R^R^  vládě RvRv

0 0
možnosti
S

sampis

30. 8. 2011 11:49
Re: Vláda si zahrává s ohněm.

Problém je mnohem složitější než jen trestání. Doposud byla a je doménou cigánských zločinců (nikoliv cigánů, ale zločinců z jejich řad) převáženě drobná majetková trestná činost (kapsářství, drobné krádeže, sběr kovů ...). TČ členů majority působí mnohem větší škody a to i celospolečenské. Myslím, že majorita vede i v čistě násilných TČ. Poslední dobou nás noviny zásobují příklady, kdy zločinci romského původu spáchali brutální násilné trestné činy. Všimněte si, že jde pachatele nízkého věku. To signalizuje velký problém. A ten nikdo neřeší. Tohle není o dávkách, tohle je o tom, že část populace, bez ohledu na etnický původ, nemá žádné hodnoty, žádné zábrany. Protože nemá o co přijít.

0 0
možnosti
VSFV

Vincek Stará Fronta Včera

30. 8. 2011 11:16
Pan doktor bude asi vtipálek....

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

30. 8. 2011 11:16
Toto souvětí Vám podepisuji:

"impotentní politická reprezentace, demoralizovaná společnost. Tenhle koktejl už tu jednou byl. Skončil největší hekatombou v dějinách lidstva. Když se pak Karl Jaspers zabýval otázkou německé viny, hořce konstatoval, že metafyzickou vinu nese každý Němec (sebe nevyjímal), který zavčas nerozeznal hrozící nebezpečí a neopustil pohodlí svého pokojného života, aby proti němu pozdvihnul svůj hlas."

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik