Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bukvoun

6. 9. 2012 22:43
Vážím si Vás

pane, na svůj věk jste neobyčejně moudrý. Abych mohl vložit tento příspěvek, musel jsem se přihlásit a to dělám extrémně nerad. A vymyslet si tenhle hloupý nick. Tedy: nejenže jste sympatický, příjemný a inteligentní, ale i moudrý. A takových lidí je jak šafránu. Lidé mého srdce jsou též: Havel, Halík, Wagnerová, Šiklová, Pehe, Roegnerová atd. Lidé hodnot, postojů, přemýšlení a nadhledu. Lidé mně odporní jsou: Klaus, Bátora, Joch, Semín, Jakl, Adam Bartoš apod. Souhlasím s Vámi v každém bodě Vašeho příspěvku. Samozřejmě, že prázdné filosofování je k ničemu, ale neznám statečnějšího a lidem bližšího člověka než Havel. To, že zůstal nepochopen, není jeho chyba. Co nabídl Klaus? Jen lidi rozděluje. Tak ať Vám Pán Bůh dá hodně zdraví a hlavně síly. Váš příznivec.

0 0
možnosti

pokuston7

6. 9. 2012 15:12
do vite o janu sokolovi?

ja arogantnejsi hovado v zivote nepotkal..

0 0
možnosti

Rengman

29. 8. 2012 15:36
Naopak

Mít na hradě objektivistického filosofa bych opravdu nechtěl a to z těchto důvodů. Lidé v dnešních dobách jsou už tak rozděleni do souborů obstarávacích funkcí. Zapomínají býti lidmi. Stále se upínaji k objektu (problému, který stojí vně jich samých), tím zapomínaji být u sebe samých, čili zapomínájí řešit subjekt. To je problém dnešní doby. To je zárodek k zoufalství. Člověku když "spadnou kulisy" (výrok Camuse), tak člověku zbyde jako opora jen on sám. Jenže tím, že zvyklý se opírat o objekty, tak se jaksi nedokáže vypořádat s tímto faktem. Toto je důvod proč nechci míti objektivistického nejenom filosofa, ale i člověka, na " Pražském hradě". Objektivista dokáže vidět pouze problém, vidí člověka jako objekt, ekonomickou jednotku, kdežto v dnešní době se od presidenta spíše čeká(nebo alespoň já bych čekal), že v člověku uvidí subjekt, uvidí v něm člověka.

0 0
možnosti

Huckleberry

2. 8. 2012 10:21
Hlavně ne někdo jako Dubček

jinak rozumím, co chcete říci, ale přesto jsem k (zejména zmíněným) filosofům skeptický. Jak psal O'Hara: "kdyby byla moudrost v knížkách, nejúspěšnějšími lidmi by byli knihovníci".

0 0
možnosti

jáša

2. 8. 2012 1:04
Nepochybují o tom ,

že jmenovaní Sokol s Havlíkem by byli lepší než Havel s Klausem. Přesto si myslím , že nakonec Zeman bude vyhovovat většině národa.

0 0
možnosti

Vladimír Škopek

1. 8. 2012 22:06
To nevim

No, zrovna Halíka? Ten omlouvá a podceňuje islám a pomáhá tak oslabovat tuhle křesťanskouk kulturu. Ten by nás dofilosofoval leda do Mekky.

1 0
možnosti

bednarik62

1. 8. 2012 17:23
Samozřejmě

že bývalé členství v partaji dnes nic neznamená, naopak slyšel aparatúru totalitní moci zblízka, což je kladnou zkušeností, až k nezaplacení . Ekonomický rozhled je také kladem, protože filozofování ještě žádné státní pokladně nepomohlo, právě naopak ! Vztahy mezi lidmi i mezi státy v současnosti se dějí výhradně na znalostech počtů ze Základní školy. Např. Miloš Zeman je sečtělým filozofem, který tiše opustil centrum státu, aby v objetí přírody hledal smysl historie a života. Není ekonom jako ekonom !

0 0
možnosti

zberanek

1. 8. 2012 14:19
Škoda slov

Jako fŕ je to slabé, pokud je to myšleno vážně, tak škoda slov.

1 0
možnosti

František Bystřický

1. 8. 2012 13:22
...

Tak mě napadá, jestli by nakonec nebylo nejlepší nabídnout naše prezidentství někomu ze zahraničí (a v tom smyslu upravit Ústavu). Např. Jürgen Habermas - je to schopný filosof (tím by se uspokojil Váš požadavek) a je to Němec (tím by byla zajištěna historická kontinuita)... :-)

1 0
možnosti

jazzinka

1. 8. 2012 12:47
Tak moje oči třeba zase vidí,

že pan Klaus je velmi dobrým prezidentem, který umí být ekonomem i filozofem, který se zabývá teorií i praxí řady temat. Je výrazný. Má jasný názor, který se nebojí prezentovat a jen tak netlachá. Řada lidí se mnou nebude souhlasit, ale já připouštím, že nemusím hlásat obecnou pravdu a rozhodně bych nepoužívala výrazy, že všichni vidíme, jak šíleně to za Klause dopadlo a jak teď všichni pláčeme po Havlovi...

7 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik