Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TC

CEJANNEN

9. 10. 2012 9:38
Hmm

Z povidani vim, ze policiste tohle povazuji za nejlepsi reseni s chorobnymi problemisty...

Nase zakony jsou totiz tak smesne, ze kazdy muze delat bordel na ulici do aleluja a obdrzi pokutu za prestupek... Uz jsem nazivo videl xkrat tak ten clovek ten blocek s pokutou vyhodil do nejblizsiho kose a pokracoval dal ve sve cinnosti...

Takze presto, ze mi je tech lidi lito, tak dokazu pochopit, ze tohle je jediny zpusob komunikace, ktery akceptuji...

1 0
možnosti
VM

Alex Murphy

9. 10. 2012 9:25
Mě by jen zajímalo,

...jestli by se ten dobrý muž také zastal nekoho, když by ho mlátili ti houmlesáci...

:-/

0 0
možnosti
VVP

ttf

8. 10. 2012 21:26
...

Ještě bych doplnil, že na pana důchodce byl použit i pepřový sprej, ve chvíli, kdy byl dostrkán k zastřešené části tramvajové zastávky.

2 0
možnosti
ED

fujojte

9. 10. 2012 14:11
Re: ...

odmítal se nechat zatknout (stoupnout si ke stěně a nasadit pouta). Co jiného měl strážník a strážnice dělat? Měli se s pánem začít přetahovat? Pepřák ho zklidnil, zlomené žebro by ho bolelo víc Rv

1 0
možnosti
NN

NumLock

8. 10. 2012 15:37
Zásah proto strážníkovi

Zajímalo by mě v této souvislosti v jakém bodě je již možné použít ustanovení zákona o sebeobraně proti zasahujícímu strážníkovi. Předpokládám, že pokud by (což se nyní nestalo) například strážník použil hrubé násilí a hrozila újma na zdraví osoby, proti které je zasahováno, lze strážníka zadržet do příjezdu Policie ČR i za použití hrozby střelnou zbraní...

0 0
možnosti
H

heroforseason

8. 10. 2012 15:44
Re: Zásah proto strážníkovi

"Jednání obviněného, který z titulu své veřejné angažovanosti v oblasti ochrany lidských práv reagoval na nesprávný postup strážníků nejprve jejich slovním napadením a posléze i vyvoláním potyčky včetně fyzického útoku proti jednomu z nich, proto nemůže být považováno za přečin násilí proti úřední osobě podle § 325 odst. l tr. zákoníku. Toto jednání bylo neadekvátní, přehnaně prudké a obviněný při něm projevil nedostatek sebekontroly, avšak pokud jde o jeho právní posouzení, v úvahu přichází -při splnění všech podmínek odpovědnosti -kvalifikovat skutek podle těch ustanovení trestního zákoníku, kterými je obecně chráněna osobní integrita kohokoli bez vazby na to, že má zvláštní postavení úřední osoby, případně podle obdobných ustanovení zákona o přestupcích."

3 0
možnosti
2

231/4

8. 10. 2012 15:36
A pokud by redakce tuto zelžitost pojala,

jako chudáky policajti, tkeří by ly napadnuti při zákroku proti bezdomovcům, tak by tu atuo mohl mít lčáneček, o profesionálním zásahu MP, včetně §§, které by jeho tvrzení podporovali.

Ostatně už jen druhá  věta posledního odstavce  mluví sama za sebe. "... Snad jen to, že celá věc začala nepřiměřeným zákrokem vůči dvěma bezdomovcům ..."

Jestli to začalo nepřiměřeným zákrokem proti prvnímu bezdomovci nepřiměřený, nemůže sodout, neboť ten na videu není. když ideo začáná, tak je bezdomovec již na zemi. A zajímalo by mě, jaký by byl byl přiměřený zákrok proti někomu, kdo policajta práskne kabelkou přes hlavu. Prohlášení "Ty,Ty,Ty!!!!!" ?

0 0
možnosti
MZ

MZak

8. 10. 2012 14:54
hezka snaha...ukazka jak se da prekroutit cokoliv.

Zena ktera napadla policistu se mohla dopustit "neuposlechnuti vyzvy verejneho cinitele" , "napadani verejneho cinitele", kde pouziti donucovacich prostredku je adekvatni. Stejne tak clovek na zemi opakovane "neuposlechnul vyzvy k tomu aby zustal lezet..." Pan ktery prispechal "na pomoc" se opet jednoznacne dopustil "napadeni verejneho cinitele". Presto, ze byl odveden na jine misto, neustale se obracel a odmital uposlechnout... z tohoto duvodu bylo zadrzeni a pouziti donucovacih prostredku zcela adekvatni a zcela v mezich zakona...

9 0
možnosti
O

osmejtrpaslik

8. 10. 2012 15:00
Re: hezka snaha...ukazka jak se da prekroutit cokoliv.

doufám že budeš aspoň rok bez prémií... a kterej ty seš na tom videu?;-D

4 0
možnosti

zbynek.skopan

8. 10. 2012 14:13
Neprosionalita

Neprofesionalita   se projevila v tom že místo aby provedli  rutinní profesionální zásah a vyřešili přestupek proti  veřejnému pořádku, způsobili strkanici při které došlo k  násobnému porušení zákona... já myslím,  že to je úspěch :-)

2 0
možnosti
P9

pavel 99

8. 10. 2012 16:02
Re: Neprosionalita

no ještě je taky mohli všechny postřílet.:-/

0 0
možnosti
KB

Kid Barrantin

8. 10. 2012 14:10
Jen pár připomínek

„Z videa je patrné, že okamžitě poté, co se mu strážník počal „věnovat“, hlasitě prohlašuje, že je připraven okamžitě jít se strážníky na policejní služebnu.“ – Takže když strážníkovi slíbím, že nikam neuteču, tak mě nemusí ani držet? Vždyť jsem mu to slíbil.

 

„Nejpozději v tomto okamžiku ztratil strážník právo použít jakéhokoliv donucovacího prostředku.“ – Lež. Pokud následně kladl odpor, tak jej mohli použít. Na to se právo jaksi nepromlčuje.

 

„V této souvislosti je namístě zdůraznit, že onou újmou, o níž zákon hovoří, je i újma psychická.“ – Kdyby děda neporušoval zákon, jistě by se psychicky neujmul. Mohl si jít po svých a bafat dýmku.

6 0
možnosti
KB

Kid Barrantin

8. 10. 2012 14:11
Re: Jen pár připomínek

„Po použití hmatů a chvatů strážníci přikročili dokonce k nasazení pout. Jak patrno z výše uvedeného, nešlo ale o žádný z případů, ve kterých to zákon dovoluje.“ – Lež. § 18a odst. 1 a 2: (1) Strážník je oprávněn použít pouta b) při předvedení osoby podle tohoto nebo zvláštního zákona, která klade odpor.

 

„Tuto míru zřetelně překročili, když nebyl žádný důvod srazit ji na zem, natož ji pak po té zemi vláčet.“ – Nejednalo se o vláčení. Dovedu si představit i tvrdší zásah vzhledem k tomu, že na strážníka útočila.

3 0
možnosti
PH

dexdex

8. 10. 2012 13:55
Hlavní rozdíl

Zatímco autor měl na sepsání článku, zorientování v problematice a promyšlení postupu několik hodin, MP musela vše stihnout za cca 10 sekund. Už chápete ten rozdíl?

3 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

8. 10. 2012 13:58
Re: Hlavní rozdíl

dobrá, řidič má na reakci několik desetin vteřiny,ti co bouračku vyšetřují pak mají neomezený čs v tom jak interpretovat silniční zákon. Vyviňuje to snad řidiče maniaka ?

8 0
možnosti
JV

Žadatel

8. 10. 2012 13:53
Ti policajti patří za katr

a video přehrát spoluvězňům.

7 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik