Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

29. 6. 2011 18:04
vy jste ale legrační

Na druhou stranu je smutné, že se asi opravdu živíte jako právník. Já právník nejsem. Přesto je mi z laického pohledu jasné, že na vámi citované nahrávce Drobil a) neřekl ani slovo o tom, že by věděl o nějaké nezákonné činnosti ve svém úřadu. Naopak několikrát opakuje, že on sám o ničem takovém neví. Pokud o ní nevěděl, jen těžko jí mohl krýt nebo tolerovat. Kdyby vybízel ke zničení důkazu o trestné činnosti, to by byla jiná. Ale to by opravdu musel o té činnosti vědět, to je předpoklad! Nikoliv pouze slyšet od jednoho úředníka, že údajně existuje někajá nahrávka, na které se o trestné činnosti korupce údajně mluví. b) pokud by Drobil řekl "když budete mlčet, udělám vás náměstkem" bylo by to jasné. Ale ouha - on řekl cosi ve smyslu "nepochybuji o tom, že jste velmi schopný, takže můžete být mým náměstkem". Něco takového opět nelze považovat za důkaz korupce. Sám Drobil je mi ukradený a o jeho čistotě silně pochybuju - jen ctím fakta. Bohužel narozdíl od profesionálního právníka...

0 0
možnosti
S

Sawy

29. 6. 2011 18:19
Re: vy jste ale legrační

Já za legračního nepovažuji autora článku. Máte zvláštní logiku, ale možná to není vaše vina.  Jestli máte problém porozumět  psanému textu, zkuste si někde vygooglit přímo ten fonetický záznam rozhovoru Drobila s Michálkem.

0 0
možnosti
AM

toncek

29. 6. 2011 18:00
ještě jsem nečetl ani jeden Váš článek,

ale po prolítnutí jejich nadpisů je mi jasné, že by to bylo trestuhodné nechat tak. Těším se! Všechno témata, která jsou víc než aktuální a potřebná k nápravě určitých věcí v systému.

0 0
možnosti
SN

kuča

29. 6. 2011 17:52
Perfektní.......

:-)........,souhlas s každým slovem ! R^R^R^ Bárta prostě překáží, proto muxí z kola ven !R^R^

0 0
možnosti
SN

kuča

29. 6. 2011 17:53
Re: Perfektní.......

.........musí

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

29. 6. 2011 17:47
v porovnání obou případů je toho více

co je nepochopitelné. Též si myslím, že za tím musí být zájmy někoho hodně mocného. Napadá mě betonářská lobby - hlavně severočeská "klika" kmotrů ČSSD, dále zejména severomoravská "klika" kmotrů ODS,  atd.

Další paradox: Bárta použil vlastní peníze, kdežto Drobil a spol. chtěli ututlat nějakou chystanou levárnu s veřejnými financemi a o Michálkovi se různí politici vyjadřují jako o "systémové chybě". Že bychom měli považovat za normu systém, v němž je možné beztrestně plánovat čachry u veřejných zakázek? 

 V případě Bárty jde o nakládání s vlastními penězi. Ale to by mělo být každému dovoleno do výšky jeho možností a v libovolné formě. Třeba obálky s bankovkami, nebo vsypaných mincí do klobouka žebrákovi. Jako dar, půjčka, charita, přátelská výpomoc.

Případ Drobil se ale jeví jako pokus o krytí plánu "bílých límečků" na zcizení peněz státu. To už tolerováno ani zlehčováno být nesmí. Tam už pro státního zástupce/prokurátora práce je.

4 0
možnosti
T

Tregold

29. 6. 2011 17:30
Naprostý souhlas

Například zveřejněné odůvodnění trestního stíhání pana Bárty (tak jak to média otiskla) je dost směšné: "Za to po ní požadoval, aby budovala dobré jméno jeho osoby nejen ve

straně Věci veřejné, ale i pro veřejnost. A aby také prosazovala jeho

zájmy a z pozice předsedkyně poslaneckého klubu strany Věci veřejné

vedla klub tak, aby byl k němu loajální, neboť dle jeho názoru dovolila,

aby došlo k rozkolu v klubu.". Toto má být vážení policií sesmolený hlavní motiv Bártova podplácení. To jsou přesně úkoly, které má předseda poslaneckého klubu dělat a bere za to od daňových poplatníků příplatek k platu a má možnost využívat poslanecké služební auto.

1 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

30. 6. 2011 9:53
Re: Naprostý souhlas

???Předseda poslaneckého klubu má toto dělat pro stranu nebo její oficiální orgány, ale jistě ne pro neoficiálního majitele strany, který má své postranní úmysly, o kterých jsme se už nakonec hodně dozvěděli, a uplácí předsedkyni klubu, aby držela ostatní poslance na uzdě, aby ti o jeho úmyslech mlčeli a kejvali, jak on chce, aby nakonec on získal z politiky pro sebe ekonomický prospěch. To vám přijde normální?

0 0
možnosti
MD

santej

29. 6. 2011 17:12
Souhlas

Naprosto přesné. Bohužel.

0 0
možnosti
KV

kristynka

29. 6. 2011 16:41
zenklova

Zenklova je snad mluvci a ne zastupkyne, ne?

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

29. 6. 2011 15:04
ale neco divne je

Proc se s Bartou vezou Skarka i Koci? Proc, kdyz to oznamili, jsou obvineni z brani uplatku? Pokud tohle ma byt exemplarni pripad, jak se budou resit korupcni afery, tak dekuji pekne. Vyslovene to vybizi k tomu, aby clovek radsi mlcel.

Protoze kdyz to oznami bez dukazu (nedoslo k predani), tak se nic nestalo, zadny trestny cin spachany nebyl (to je ta kauza Drobil). Kdyz se to oznami s dukazy, tak ten kdo to ohlasil je zaroven i stihany pro trestny cin. Fakt skvely.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik