Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

9. 3. 2012 12:10
Konkurenční boj.

Právníků je moc a právnických fakult je taky moc na tak malou zemi.

No tak holt mezi nimi zuří konkurenční boj.

Zájemcům doporučuji také informace z třetí strany: http://www.dockindl.cz/

2 0
možnosti
JB

hendrixx

9. 3. 2012 12:33
Re: Konkurenční boj.

Doporučovat informace od Kindla, kterej si z plzeňských práv udělal výnosnou živnost, napakoval se a pak včas opustil potápějící se loď, je hodně chucpe... Rv

4 0
možnosti
PV

pavsson

9. 3. 2012 12:09
Továrna

Problém je v tom, že pro stát je v dnešní době výhodnější, když většina mladých lidí studuje vysokou školu. Každému přitom musí být jasné, že polovina dnešních vysokoškoláků objektivně nemá na VŠ co dělat, zas tak superinteligentní národ nejsme, ale pro stát je lepší, když jsou na vysoké škole, než aby vtrhli jako lavina na pracovní trh. Okamžitě by stoupla nezaměstnanost o desetitisíce lidí a současná solidní statistická čísla by se dostala do nebezpečného pásma. Takže vysoké školy opravdu fungují jako továrna na diplomy. Proto také došlo ke změně názvu některých pracovních pozic. Přeci jenom lépe vypadá, když absolvent VŠ pracuje na pozici manažer prodeje zahraniční společnosti, než když musel říkat, že dělá v Tescu skladníka.

1 0
možnosti
PH

petrph

9. 3. 2012 13:05
Re: Továrna

To jsme právě  toho, že stát i další instituce to vysokoškolské vzdělání vyžaduje, i když ví že je v podstatě formální. Prostě předpokládá, že i u dříve SŠ profesí (jako zdravotní sestry, úředníci, střední management) ta VŠ kvalifikace zvýší kvalitu jejich práce. To možná ano, ale v řádu pár procent, mnohem méně než student i stát musí na dosažení té VŠ kvalifikace dodat.Většina je prostě promrhána,ale z nařízení státu. Pokud chceš dělat dříve SŠ práci, musíš mít VŠ kvalifikaci. Jedním z důvodů je uvedené řešení nezaměstnanosti, druhý je že stát prostě blbne a nedovede  vůbec plánovat do budoucnosti svoje zdroje. Dostali to nařízením z Bruselu, tak to zavedli. Každý musí být VŠ.Když dojdou peníze zavede se školné, zvýší se DPH....a jedeme dál

1 0
možnosti
JL

jirka1965

9. 3. 2012 11:32
Chápu, že se jedná o odebrání akreditace.

Ale ptám se, jak se díváte na toto:

Podle ustanovení § 78 odst. 1 zák. č. 118/1998 Sb., o vysokých školách - Studijní program podléhá akreditaci, kterou uděluje ministerstvo.

Podle ustanovení § 79 odst. 5 písm. f) zák. o vysokých školách - Ministerstvo akreditaci neudělí, jestliže akreditační komise nevydala souhlasné stanovisko.

Chápu, že akreditační komise nevydávala stanovisko k novému studijnímu programu a nemám teď čas to studovat do detailů, ale domnívám se, že pan ministr se octl lehce mimo své pravomoci.

4 0
možnosti
RS

Rudla01

9. 3. 2012 11:50
Re: Chápu, že se jedná o odebrání akreditace.

Pan ministr se ocitl hodně mimo své pravomoci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik