Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Hell2

1. 8. 2012 12:26
To snad ne

Z článku vyplývá jediný závěr: nemám rád V. Klause a chci nas hradě někoho z okolí V. Havla. Je to legitimní názor. Nechť ale autor vezme na vědomí, že druhá polovina národa si naopak V. Klause váží a je přesvědčena, že byl dobrým prezidentem. Proto nemám rád takové ty kategorické soudy typu: "Jak to dopadá, vidíme teď všichni". Prosím, mluvte za sebe. Já Váš názor např. nezdílím.Rv

9 0
možnosti
JSS

strasil

1. 8. 2012 12:05
filosofa - jen s oběma pevnýma nohama

Přílišný filozof škodí - plave příliš ve vzduchu...  Asi snění jen Vaše nadsázka-   právníci ti nesní - to jsou tvrdí realisté - hlavně pro sebe !!

   Jen zase nezvažujte vysoké intelektuály - většinou už mimo realitu. Potřebujeme uvažujícího  a vážícího člověka. Bude  mít kolem sebe řadu fachmanů - ti ho nasměrují - ale on rozhodne !! A to jde!!  Vy jako právník byste měl orodovat o zábranu k předpisové džungli, kterou Klaus neosekal...

 Politik to je už straník k něčemu - tedy k silnému proudu.....

   Ti  2 jmenovaní   změňte..

0 0
možnosti
LZ

generallz

1. 8. 2012 11:58
.

Žádného objektivistického filozofa tady u nás nemáme, takže k čemu chtít na Hradě filozofa? Kantovce? Hegeliánce? Postmodernistu? To snad raději už toho Gotta..

2 0
možnosti
LZ

generallz

1. 8. 2012 11:56
.

Hlavně aby to byl filozof, ale je úplně jednou, jakou filozofii zastává? Děkuji, nechci.

0 0
možnosti
TB

Rengman

29. 8. 2012 20:10
Nopak

Tento příspěvek měl přijít sem, omylem se však objevil jako samostatné vlákno...

Mít na hradě objektivistického filosofa bych opravdu nechtěl a to z těchto důvodů. Lidé v dnešních dobách jsou už tak rozděleni do souborů obstarávacích funkcí. Zapomínají býti lidmi. Stále se upínaji k objektu (problému, který stojí vně jich samých), tím zapomínaji být u sebe samých, čili zapomínájí řešit subjekt. To je problém dnešní doby. To je zárodek k zoufalství. Člověku když "spadnou kulisy" (výrok Camuse), tak člověku zbyde jako opora jen on sám. Jenže tím, že zvyklý se opírat o objekty, tak se jaksi nedokáže vypořádat s tímto faktem. Toto je důvod proč nechci míti objektivistického nejenom filosofa, ale i člověka, na " Pražském hradě". Objektivista dokáže vidět pouze problém, vidí člověka jako objekt, ekonomickou jednotku, kdežto v dnešní době se od presidenta spíše čeká(nebo alespoň já bych čekal), že v člověku uvidí subjekt, uvidí v něm člověka.

0 0
možnosti
BZD

Blb z dolní

1. 8. 2012 11:43
Teplé kraje

Pelikáne, Pelikáne, nechtěl by si s Halíkem odletět do teplých krájů. I v Římě by si měl tepleji, ale musel by si přivést papežovi majetek a peníze z církevních restitucí. Vatikánská pokladna je rozkradená a prázdná a tak by se tam příspěvek z daní českých nevolníků hodil.

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 8. 2012 11:42
já vím že to bude znít hloupě

Ale budoucí prezident by měl být hlavě dobrý - politik. To jediné se od něj bude očekávat, v tom jediném bude moci občanům i státu pomoci -  a za to jediné bude placen

0 0
možnosti
L

Libertad

1. 8. 2012 12:14
Re: já vím že to bude znít hloupě

ale president by měl být především člověkem, tedy neměl by být nikdy členem žádné politické strany, o členství v KSČ nemluvě. Taky by neměl být bývalým zaměstnamce MV, člen STB, lidových milicí, etc.

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

1. 8. 2012 11:29
Korporace vybraly jiné kandidáty

musíte se s tím smířit, Pelikáne

0 0
možnosti
MP

Marek Pleskač

1. 8. 2012 11:17
Hysterický celonárodní zármutek

po Havlovi vytvořila média.

3 0
možnosti
BZD

Blb z dolní

1. 8. 2012 11:35
Re: Hysterický celonárodní zármutek

A hlavně světové Židovské lóže. Hlavní přínos pana Havla pro nás byl jeho odchod i když opožděný. Stejně to bude i u Klause. Horší již to být nemůže. Nejlepší by tam byl spící degenerovaný "Kníže", duchem nepřítomný, zastupovaný chemikem Kalousem. To již i "potopa" by byla hlavním východiskem, přijatá s jásotem ještě pracujících v tomto národě.

0 0
možnosti
TV

Tomáš Vacek

1. 8. 2012 11:07
bezvyznamna funkce?

Jasne. Prezident je jenom takova bezvyznamna funkce. Napriklad pouze jmenuje cleny bankovni rady CNB a tim dost vyznamne ovlivnuje monetarni politiku zeme. Jenom hlupak neznaly veci se muze domnivat, ze monetarni politika zeme je bezvyznamna. ;-)

3 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

1. 8. 2012 9:53
Pro ten náš chocholouškov

by se hodil spíš psychiatr:-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik