Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Petr-007

9. 10. 2012 18:44
Vic nez spatny zakrok tech policajtu mne znepokojuje

kolika lidem se styska po policejnim statu.

11 0
možnosti
N

násilník

9. 10. 2012 18:33
Poděkování

děkujeme pane Pelikáne za další hřebík do rakve zájmu poslední hrstky aktivních strážníků, která naší republice na ulici zbyla. Věříme, že po přečtení vašeho článku přibude mnoho těch, kteří než aby plnili své úkoly, tj. chránili slušné občany, se problémům raději vyhnou, na zavolání přijedou o půl hodiny později a zloděje nechají utéct, než aby za plat, ze kterého si těžko dovolí kvalitní advokátní služby, čelili obvinění zrozené z dokonale překroucených „právních“ názorů, podobných těm vašim. Zároveň doufáme, že nikdo nepodá podnět advokátní komoře k přezkoumání vašich základních neznalostí práva a jeho absurdnímu výkladu. S pozdravem vaši násilníci, vandalové a zloději.

8 0
možnosti
PV

pete123

9. 10. 2012 19:18
Re: Poděkování

pevně věřím, že mezi policisty jsou i takoví, kteří si ve své službě neléčí komplexy méněcennosti a chápou svou práci jako službu občanům.

PS: Zákrok proti seniorovi za službu občanům nepovažuji.

14 0
možnosti
JV

sfs

9. 10. 2012 18:11
Těžko lze strážníkům něco vysvětlit!

Kdyby měli IQ dostatečné k tomu, aby to pochopili, živili by se poctivě, nikoli okrádáním občanů formou dodatečných daní. Takové však vrchnost ani nemá zájem najímat. Z téhož důvodu bych byl překvapen, kdyby byl incident vyřešen jinak, než obvyklým "tytyty". Ostatně co jiného lze ve fašistické Evropě očekávat?

4 0
možnosti
G

Gift

9. 10. 2012 17:20
Řeči

Policajt je tady od toho, aby chránil zákon a slušné lidi od kriminálníků. Věčná škoda, že nebydlíte na Andělu nebo na Smíchově, asi by jste nic podobného nezplodil.

Ale k věci. Za prvé: záznam je neúplný, takže se nedá soudit, co předtím tak "křehká žena" provedla. Mohla kouřit na zakázaném místě ale také mohla sebrat peněženku staré babce, která v ní měla důchod na celý měsíc.

Za druhé: strčit ramenem do policajta při zásahu se ve všech demokratických zemích rovná seřezání pendrekem, v USA a Izraeli je to v podstatě vstupenka na Onen Svět.

Za třetí: jste zřemě právník, a to jsou obecně nejslizštější lidé na světě (čest vyjímkám), takže právní problém najdete úplně ve všem, nemluvě o ČR, kde je možné si jeden paragraf vyložit X způsoby. Kdyby jste napsal, že nemáte rád policajty, protože vás např. "buzerují", když jedete přes město kilo, bylo by to od vás stručnější a upřímnější, než podobné řeči na blogu, kterým stejně nikdo nerozumí.

7 0
možnosti
LJ

Boshinken

10. 10. 2012 13:30
Re: Řeči

Bude jste blog necetl nebo nepochopil. V kazdem pripade jste sepsal zbytecnou reakci o nicem. Prace policie vychazi ze zakona, ktery maji chranit a ne si ho vykladat po svem.

2 0
možnosti
AK

Vážný

9. 10. 2012 14:17
P.Šebestou uváděný princip o povinném strpění výkonu státní

Je již nahlodán, například právo nedostavit se k správnímu řízení, pokud je jasně mimo mísu a nebýt pořádkově trestán - oblíbené páně Peciny.

A pak je zde narůstající význam onoho omezení, že státní moc může dělat jen a pouze to co ji zákon povoluje a to v nejšetrnější formě k ostatním právům.

To opravňuje hodnotit i taktiku, nejen zákonnost, protože i taktika má svůj dopad do rozsahu narušení jiných práv a je třeba dosáhnout onoho minima (reálně rozumného suboptima).Proto musí i policista volit minimální, nikoli libovoně dostatečně rasantní prostředky. Existují-li jiné, které by splnili úkol lépe, je ultra vires. (To není výjimka, platí to vřadě jiných profesí medicínou počínaje.)  Ale to je věc doktríny, zda chceme více policejní stát, nebo více liberální - mně zas tak moc bezdomovci nevadí.

Ale dále - vymahatelnost práva v následné stížnosti je u nás téměř nulová a naprostým standardem jssou případy vydírání a zastrašování poškozených skrze vzájemně odsvědčené násilí na ÚO.

1 0
možnosti
JC

Jarcho

9. 10. 2012 14:44
Názory pana Šebesty netřeba se zabývat,

neboť vůbec neotevřel diskusi.

Jedna z prvních právních vět, které se právníci na právech učí, zní: audiatur et altera pars. Nechť je slyšena druhá strana.

Nemá smysl zabývat se právními názory někoho, kdo tento dvouapůltisíciletý základ nerespektuje.

2 0
možnosti
JV

Žadatel

9. 10. 2012 13:19
Z názorů na blogu jistého Patrika Šebesty

se mi chce blejt.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

9. 10. 2012 13:22
Re: Z názorů na blogu jistého Patrika Šebesty

Dodávám, že jmenovaný zbabělec zakázal pod svým článkem diskusi.Rv

0 0
možnosti
E

evon

9. 10. 2012 11:56
No já osobně

bych se s houmlesáky, kteří dělají bordel, vůbec nebavil, napráskal jim a bylo by to hotovo ajncvaj R^ a hlavně bych nepolemizoval s okolozevlujícími, natožpak s bábou s holí Rv Policie je jednou policie, v USA by dostali přes hubu všichni a bylo by vymalováno...

7 0
možnosti
ML

Jeden pán

10. 10. 2012 12:50
Re: No já osobně

Jenže policajt v USA má úplně jiný pravomoci než v ČR, ale taky úplně jinej výcvik. Dát tyhle pravomoci těm českým negramotům tak tady z toho budeme mít divokej západ.

0 0
možnosti
M

M.Komers

9. 10. 2012 11:19
1/2

Pane Pelikán,

jste nejspíše právník a to znamená jen to, že si vykládáte zákon po svém. Čím víc právníků, tím více právních názorů - a naštěstí - v konečném důsledku rozhoduje jen soud. Právník nemá patent na rozum, ač by se tak mohlo zdát.

Sdělím vám svůj názor na celou věc. Nebudu se věnovat tomu předcházejícímu jednání s bezdomovci, stejně jako vy. Snad jen připomenu, že se jedná o faktický zásah státní správy, který, pokud k němu již dojde, je na místě vynutitelný a proti němuž jsou až posléze přípustné opravné prostředky včetně vyvození jakékoli odpovědnosti.

Dobrý muž narušoval zákrok, dokonce při něm fyzicky napadl strážníka, což mělo bez jakéhokoli dalšího nutného zdůvodnění za následek užití

8 0
možnosti
MI

Makrose

9. 10. 2012 10:25
No jo...

Kobra 11, klasika :-/

0 0
možnosti
JN

S@t@n

9. 10. 2012 9:48
Že by pan Pelikán usiloval o místo ombudsmana :)

Jinak si nedovedu vysvětlit proč se zastává těch zfetovaných agresivních špindírů.

6 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

11. 10. 2012 23:27
Re: Že by pan Pelikán usiloval o místo ombudsmana :)

milá osobo, je naprosto jedno zda je to špindíra či vymydlená osoba. Je to lidská bytost. Pokud porušila pravidla, pak by měla být potrestána - adekvátně. Vy jste zas jen nějaký zoufaleček. Skoro bych vám přál, abyste se dostal shofdou osudu na jejich místo a někdo do vás pořádně kopnul. Třeba byste se nad sebou konečně zamyslel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4034x
Právník, který věří tomu, že právo je cesta ke spravedlnosti.

Seznam rubrik