Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý článek, díky autore. Spekulace který občan - t.j. osoba v ČR narozená anebo za občana státem přijatá - k národu "patří" mi zavání eugenikou. Doufám že to pres. Klaus tak nemyslel. Co dluží člověk státu a společnosti kde se narodil je podle mne individuální záležitost, i když režim byv. CSSR na to měl tabulky (finan. odstupné skrze tzv. "vyrovnání vztahů"). Věrnější doklad by byl co takový člověk pro svoje rodiště udělá když o něco jde. Z takového úhlu je KS větší patriot než jeho vrstevník kterého režim řízený ze SSSR nevyhnal a kterému on odevzdával, chtě/nechtě, celý život prakticky všechno co vyprodukoval (hmotně a nehmotně). Za to, že mu režim semtam hodil kost a pochválil jeho vlastenectví. [>-]

0 1
možnosti

Jsme malá země,

zatím ještě celkem svobodná. Těch ústrků od našich sousedů jsme si v historii užili dost.

Bez našich předků, kteří nám vybojovali svobodu, by tady nebyli ani ti naši vzdělaní chytrouši, se svými světonázory a mluvilo by se tady německy.

Možná, že ti chytrouši dosud nepochopili, že hájit českou věc a český národ, je povinností každého slušného Čecha!

1 1
možnosti

P34a64v13e96l 14H57e59k

18. 1. 2013 15:07

Což rod Schwarzenbergů činil

1 2
možnosti

J53a58n 98P96a20v13e15l

18. 1. 2013 12:36

Na nacionalistickou otázku se hraje na celém světě. Proč by Čechy měli být vyjímkou?

Co se otevřenosti týče, myslím že to s námi není špatné. Jen by to chtělo zlepšit angličtinu. Nejlépe tím že se přestanou dabovat anglické filmy a poběží s titulky.

2 1
možnosti

J38o33h16n 11P32e39t44r66e16s

18. 1. 2013 12:12

Pan Klaus by se nejvíc hodil do druhé poloviny 19.století.Tak tenkrát naši buditelé argumentovali.Jde jen o to,zda tomu tito i věřili.(Palacký,Masaryk,austroposlanci ve Vídni).A takové zmrtvělé myšlenky i (zne)užívá tento Klaus,úředníček z banky..Je ostudou Česka.Rv:-/

2 1
možnosti

Připomínky na téma občanství kandidáta na našeho prezidenta jsou důkazem naší malosti, zatímco připomínky na původ Obamy nikomu nevadily.

5 2
možnosti

J26a69n 71H34l67e50d71í13k

18. 1. 2013 10:57

je tomu přibližně tak,,  ikdyž z nadhledu cca 1. století, tu bude svět zdobit barevný lid, muslímského vyznání,, a jejich potomkům budou dnešní volební boje zcela nesrozumitelné a legrační. A Schwarzenberg je přes šišlání ((ve všech jazycích)) rodem Čech, komunisty vyhnaný a i dnes stále nenávistně pronásledovaný. Malost Čechů se může naplno vyřádit.

4 3
možnosti

Pro mne je určující prolomení benešových dekretů a o těch kníže prohlásilo, že podle něj už 20 let neplatí. To považuji za velmi hrozivé.

5 8
možnosti

On to řekl až takto natvrdo? Nebo je to Vaše nepsprávná interpretace? Já to neviděl, ale mám pocit, že o tom jestli dekrety platí anebo neplatí nerozhoduje prezident. To spíš bude v pravomoci moci soudní.

4 2
možnosti

Jen pokud má někdo v nějaké zemi děti, manželku a další přibuzné, je schopen se rozhodovat intuitivně v souladu se zájmy této země. 

Mimochodem, nechápu proč pan Schwarzenberg, který má  švýcarské občanství, nekandiduje za prezidenta v civilizovaném Švýcarsku.

7 9
možnosti
Foto

A proč Jiří Dienstbier nekandiduje na prezidenta USA? Jako člověk narozený na území USA a mající občanství USA by mohl.

9 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS